Flytte Hjem­me­fra Kur­sus til unge, der vok­ser op i fami­lier med mis­brugs­problemer

Hvis du er vokset op i en familie med misbrugsproblemer, kan du have brug for at flytte tidligere hjemmefra end andre unge. Du kan også have nogle særlige udfordringer med at føle dig forberedt til at flytte hjemmefra eller med at føle dig støttet og hjulpet af dit  eget netværk.

Det er CESA, der står for kurset.

På Flytte Hjemmefra Kurset vil vi gerne hjælpe dig og andre unge, der er vokset op i familier med misbrugsproblemer, til at få mere viden om at flytte hjemmefra, uanset om du allerede nu har planer om det, eller du vil vente lidt endnu.

På kurset vil du få viden om om alle de ting, der er nødvendige for at kunne klare dig selv i egen bolig. Det kan f.eks. være viden om madlavning, forsikringer, lejekontrakter, SKAT, uddannelse, budget og økonomi.

Kurserne foregår i mindre grupper af unge, hvor vi inddrager jeres egne erfaringer og refleksioner over de enkelte emner med at flytte hjemmefra. 

Sted

Kurset er et gruppeforløb med 4 sessioner og det holdes på Boulevarden 19D i Vejle. Vi vil servere lidt at spise og drikke hver gang.

Program

  • På kursets første session kan du lære noget om hvad, der kan være vigtigt at vide eller reflektere over, allerede inden, du søger en lejlighed. Her taler vi om, hvad, der er realistisk for dig, når du skal søge lejlighed, vi taler om økonomi og budget samt om, hvor og hvordan, du kan søge lejlighed.
  • Kursets anden session handler om hvad, der er vigtigt, når du har fundet en lejlighed. Vi gennemgår, hvordan en lejekontrakt ser ud og hvad, du skal være opmærksom på. Vi taler også om de praktiske ting, der skal styr på, når man flytter og om hvorfor, det kan være en god ide at have en forsikring.
  • Kursets tredje session handler om tiden, når du er flyttet hjemmefra. Her kan du lære noget om vigtige prioriteringer, når du skal bo selv, du kan lære noget om planlægning og struktur, om madplaner, rengøring og tøjvask og vi taler om, hvad, man kan gøre, hvis man føler sig ensom eller utryg, når man er flyttet hjemmefra.
  • Som det sidste taler vi om et sundt indeklima og vi samler op på emnerne, vi tidligere har talt om.

Kursusdatoer:

Onsdag d. 7. september kl. 14-16
Onsdag d. 14. september kl. 14-16
Onsdag d. 21. september kl. 14-16
Onsdag d. 28. september kl. 14-16

Tilmelding 

Vil du have mere information og/eller tilmelde dig Flytte Hjemmefra Kurset, så kontakt projektleder Rikke Holme på tlf. 61 16 39 52 eller mail rh@cesa.dk

Kursusarrangør

Kurset holdes af CESA - Center for Socialt Arbejde. 

Undervisere er familiebehandler Mette F. Hansen og psykolog Marie Tersbøl.